Exposició Plàstica Mitjans: Tècniques de Plàstica

El Taller de Plàstica Mitjans del Traç, aquests mesos de gener, febrer i part de març, hem treballat tres tècniques bàsiques de plàstica, amb la idea de potenciar la creativitat i l’expressió artística i al mateix temps millorar les habilitats i coneixements tècnics.

Ens hem centrat en tres tèquines principals: motlles de cartró, caixes de fusta i pintat de vidres, i en cada una d’elles hem partit d’una mateixa proposta de treball, que cada infant ha dut a terme incorporant la seva empremta única i personal.

També hem aprofitat l’avinentesa per explorar les possibilitats del color, fent barreges per aconseguir una tonalitat concreta o un color especial.

El que podeu veure en aquesta exposició és el resultat d’aquesta experiència, on cada infantaporta el treball individual que ha realitzat, per construir una mostra col·lectiva, que gira entorn del tema dels animals imaginaris.

TÈCNICA DE MOTLLES DE CARTRÓ

Partint dels motlles de fibra que tenim, hem fet els volums base amb cartró i cola d’empaperar.
Un cop seques les dues parts, les hem unit i hem personalitzat, afegit nous volums (ales,barrets, cretes, etc.) amb materials diversos (fusta, pasta de paper, filferro, etc.). Un cop finalitzada la forma de la peça, hem fet una capa de guix, per uniformar l’acabat i deixar-ho llest per pintar.

TÈCNICA DE CAIXES DE FUSTA:

Utilitzant tires de fusta de calabó de 7 cm hem mesurat, tallat, llimat, marcat, apuntalat, encolat i finalment clavat els claus per donar forma a la caixa base. A partir d’aquí hem dibuixat sobre més fusta, per després tallar, llimar i enganxar els complements que donen un estil i transformem cada caixa, per després pintar-la.

TÈCNICA DE PINTAT DE VIDRE:

A partir d’un vidre de 15x15cm hem fet un petit quadre. El procés ha estat partir d’un esbós en paper, per després calcar-lo al vidre i anar donant color a la figura, tenint en compte que es pinta per capes al revés de com després es veurà. Finalment l’hem emmarcat.

Desitgem que us agradi molt.

Professorat del taller de Plàstica mitjans:

Laia Ballester
Marta Cardús
Martí De la Malla
Maria Fuster
Mariona Mas
Gerard Nel·lo
Roc Sagristà
Anna Senpau
Isabel Troy
Maria Vicente

Inauguració

  • del 28 de març a l’1 d’abril a les d18.45h

Duració

  • Del 21 de març al 8 d’abril