Blanc de guix

El blanc del guix, la serenor, la tranquil·litat i la pau que transmeten aquests ocells, són el resultat del treball i la dedicació dels i les alumnes de plàstica grans.

Amb les seves mans han tret del no res, úniques i delicades figures de guix que han estat elaborades a partir d’un motllo propi.  

El guix  és un mineral molt tou, que des de la més remota antiguitat, ha estat sempre present en la història. Es pot manipular fàcilment amb eines de metall o fins i tot amb paper de vidre. Aquestes petites escultures estan fetes de guix escaiola o d’alabastre, per això obtenen aquesta blancor i resistència.  

 Els ocells han estat sempre concurrents dins la cultura i l’art. Alguns han estat deïficats, d’altres han estat vistos com a monstres, mentre que els d’aquesta exposició, deixen que la imaginació de cadascú els ompli de colors i de sons.    

 Amb aquest muntatge, els i les alumnes han après a fer un motllo i un contramotlle, per després fer una colada en guix i acabar de modelar la figura ressaltant els trets, a partir de l’extracció i l’addició d’aquest material.   Un gust delicat, un aire poètic i un alè inquietant és el resultat d’aquesta màgica exposició.

Duració

  • Finalitzada el 20 de març del 2014