Banquets, Prostíbuls i Rituals: Vi i gastronomia en l’art

En aquest monogràfic la sommelier Zaida Peris ens acompanyarà en un tast de vins mentre descobrim la simbologia del beure i el menjar en la pintura occidental de la mà de la historiadora de l’art Anna Pou. Una xerrada amb tots els sentits!

Relacionarem la cultura del beure i el menjar a través de la pintura occidental amb certs vins que ens parlin del mateix tema, sigui a través del color, del gust o de la seva pròpia història.

Programa:

– Vi i amor a la filosofia grega

– El raïm en l’art : de Dionís a Jesús

– Banquets i mercats: l’art de la taula als quadres

– Erotisme i embriaguesa: Vermeer, Nietzsche i Picasso

.Anna Pou és historiadora de l’art, docent a la Universitat Internacional de Catalunya i l’Escola Massana. És directora de l’escola d’art online Artperatothom i comissària de l’Ideal Centre d’Arts Digitals. Ha publicat nombrosos llibres i articles sobre didàctica de l’art i Francisco de Goya. Crea continguts i presenta programes de televisió (Àrtic, TotArt,This is art) i ràdio (Versió, Estat de Gràcia).

.Zaida Peris: vinc del món de l’art, soc guia oficial i sommelier. Viatjant he constatat que per entendre la història i les tradicions cal conèixer com menja un país, les seves tradicions culinàries i els vins, doncs van intrínsecament lligats a la cultura col·lectiva.

Reserva la teva plaça aquí

Horari: Dimecres de 19:30 a 21:00h

4 sessions: 9, 16, 23 i 30 de novembre.

Preu: 270€ inclou el tast de 4 vins per sessió

Reserva la teva plaça aquí