capselera

plà pedagògic

TALLER DE PINTURA 

A partir de 11 anys

En aquest taller volem potenciar l’educació artística, educant a través del procés creatiu, la mirada i la sensibilitat, com un altre manera de gaudir el mon. Aprenen a dibuixar i a pintar obrim una via per apropar-nos a l’art amb una nova mirada més enriquidora.

El taller de pintura es una eina per fer créixer la sensibilitat i gaudir del art. Aprendrem a mirar. “Mirar” que és el que realment veiem. Netejar d’estereotips el que mirem, el que sabem del que estem veient, per “veure” amb una mirada neta i nova, sense prejudicis.

Objectius generals: 

-Fomentar una educació artística àmplia i de qualitat, que té en compte las persones i el seu context, ensenyar a pensar, a imaginar, a compartir i a comunicar…

-Potenciar la capacitat crítica i enriquir els llenguatges expressius i la relació amb els companys de classe, tot creant un ambient de col·laboració entre ells.

-Adquirir un alt nivell de dibuix en la representació, mitjançant la pràctica continuada en contacte amb el referent.

-Valorar el taller com a mitjà d’enriquiment personal.

-Fomentar la capacitat de gaudir de les diferents possibilitats creatives.

-Utilització de nous suports, Ipad amb els programes Bruches i Artrage.

 Durant el curs treballem:

Dibuix: L’encaix, la proporció, la composició, el volum, la tridimensionalitat i  la perspectiva, treballarem amb línia i taca.

Pintura: En quant al color es treballa a partir dels colors primaris, amb exercicis de monocromia, colors càlids i freds, aprendrem a valorar tons i matisos …

Experimentarem treballant amb collage, pintura al oli, acrílics, tintes de colors, tinta xina, aquarel·la, guache. Ceres, llapis d’aquarel-la, pastel i cretes.

 Utilitzant diversos suports, cartró, papers reciclats, fusta, D.M, tela, paper entelat, cartró ploma.

Visitar i parlar d’exposicions, comentar l’actualitat i activitats culturals sens dubta ajudarà a obrir camins per a tal d’ adquirir coneixements i buscar un mitjà d’expressió propi. Es donarà una visió de la Història de l’art basada en el progrés i l’originalitat.